4 új autó 2022-ben

Bár az autógyártás az elmúlt évek hatására igen komoly nyersanyag-problémákkal küzd, azért van néhány új modell, amit 2022-re ígértek. Ebben a bejegyzésben ezek közül válogattunk nektek négyet, amire –ha hiszünk az ígéreteknek– akkor nagyon is érdemes várni! Lássuk, mit ígérnek a vásárlóknak a gyártók 2022-re!

Citroën C5 X

 

A gyártó egyenesen „repülőszőnyeg-hangúlatúnak” titulálta a kétségkívül áramvonalas, elegáns és stílusos Citroën C5 X nyújtotta vezetési élményt. Ez a kocsi nem más, mint egy nagyszerű családi autó emelt hasmagassággal, extra kényelmi funkciókkal és matracfinomságú ülésekkel. A 225 lóerős hibrid meghajtású jármű elektromos hatótávja 50 km lesz.

  • Hossza: 4805 mm
  • Szélessége: 1865 mm
  • Magassága: 1485 mm
  • Tengelytáv: 2785 mm
  • Csomagtartó alaphelyzetben: 545 l (hátsó üléseket síkba döntve 1640 l)

Ford Focus

 

A holttérfigyelő mellet egyéb extrákkal bővül a Ford egyik legkedveltebb és legmegbízhatóbb modellje, a Focus. Szintén újdonság, hogy megjelenik rajta az automata váltós mild hibrid hajtáslánc, illetve az alapárban benne lesz a led-fényszóró és a 13,2 hüvelykes érintőképernyő is. Az autó 125 és 155 lóerős kivitelben lesz megvásárolható, illetve belsőégésű motorral 100 és 125 lóerős változatban érhető el.

Range Rover

 

A hamarosan érkező ötödik generációs, meglehetősen robosztus Range Rover a külcsínt illetően elődeihez abszolút formahű, azonban a 20 cm-rel hosszabb változatban már hét ülés kap helyet. Az alapfelszereltség része lesz az aktív kormányrásegítés, a tempomat és a légrugós felfüggesztéssel összehangolt navigációs rendszer is.

Aki egy kicsit mélyebben a pénztárcájába nyúl, kérhet bele 24 irányban állítható masszázsülést, 34 hangszórós hifi berendezést és (az ígéretek szerint) vírusszűrővel ellátott klímát is.

Mercedes EQB

 

292 és 228 lóerős kivitelben kerül forgalomba a Mercedes Benz legújabb hétüléses SUV-ja, melynek alapja a GLB. A gyártók nem spóroltak a hellyel, és mindent megtették, hogy minél tágasabbá, kényelmesebbé varázsolják a belső teret. A hátsó üléssorokban például akár 5 gyermekülés is elfér, a függönylégzsák pedig a leghátul utazóknak is teljes védelmet biztosít.