Az új Lotus Emira Magyarországon

Megérkezett Magyarországra a Lotus Emira, megtekinthető, kipróbálható, megrendelhető. Igaz, hogy eléggé zsebbenyúlós, de a nem éppen kis összegért egy igazán korrekt élményautó tulajdonosai lehetünk. Lássuk, hogy pontosan mi kerül a Lotus Emirán alsóhangon 40 millió forintba.

A Lotus Emira a Lotus utolsó belső égésű motorral gyártott sportautója- legalábbis a tervezők ezt nyilatkozták. Persze ez is kapható kormányról is vezérelhető, nyolcfokozatú, dupla kuplungos automata változatban is.

A két verzió között a csúcssebesség tekintetében nincs számottevő különbség. A nagyobb motorral ellátott változat maximális sebessége 290 km/h, míg a kisebbé 283 km/h. Ráadásul, a kisebb motorral rendelkező konstrukciónak jobb a gyorsulása. A könnyebb kasznia miatt mindössze 4,2 mp alatt éri el a 100 km/h-s sebességet. Most rendesen feladtuk a leckét, hogy melyiket válaszd, igaz?

Mielőtt döntenél, azért szerencsére van lehetőséged ellátogatni az M3-as budapesti kivezetőjőnél lévő Lotus szalonba, ahol körbejárhatod, megcsodálhatod a modellt. Előre szólunk, hogy nehéz lesz megőrizni a pókerarcot, hiszen a Lotus Emira tényleg párját ritkítja. 1895 mm széles, 1225 mm magas, a csomagtér pedig 359 literes, továbbá, a motor mögött van egy tárolósrekesz is, amibe golfcuccot vagy akár egy repülőgépre is felvihető, kisebb méretű táskát tárolhatunk. Mindez persze az átlagember számára nem nélkülözhetetlen, azonban, aki ki tud érte fizetni 40 millát, arról joggal feltételezhető, hogy hétvégente repülőgéppel jár golfozni…

Az új Lotus Emira tehát minden tekintetben valódi státuszszimbólum, de őszintén szólva, nem is vártunk mást a gyártótól. A kétszemélyes kivitel persze családi autónak teljesen alkalmatlanná teszi, és ahova befér egy golfütő, oda nyilván nem fér be egy teszkós bevásárlás, továbbá állami támogatással sem megvásárolható, de szerencsére éppen annyira esztelenül magasak az ingatlanárak, hogy egy átlagos lakás eladásának árából pont kijön.

tehát, pont ideális mindenkinek, aki második gyeremekkorát éli, vagy egy fantasztikus sportautóval szeretné elcsavarni a barátnője fejét. Pláne, ha még a csúcssebességet is van alkalma valahol kipróbálni. Ha a vételár megvan, utána pedig már csak a fenntartásán kell eltöprendegünk.