Miért fontos a motorrendszer-tisztítás?

A jármű karbantartásakor a motorrendszer-tisztítást gyakran figyelmen kívül hagyják. Ez azonban kiemelt fontossággal bír, hiszen a rendszeresen elvégzett, szakszerű szívórendszer tisztítás és befecskendezőrendszer-tisztítás növeli a motor teljesítményét és élettartamát: megakadályozhatja a komolyabb, költségesebb problémák kialakulását, és csökkenti az autó fogyasztását. Ennek a tisztítási formának tehát számos előnye van.

Javul az autó teljesítménye

Az idő múlásával a szennyeződés, az olaj és a törmelék felgyülemlik a szívórendszerben. Ez korlátozhatja a levegő áramlását és csökkentheti a motor teljesítményét. A dízel- és benzinmotorok szakszerű tisztításával eltávolítjuk a felhalmozódott káros anyagokat, így javul a motor teljesítménye.

Megelőző karbantartás

A rendszeres szívó- és befecskendezőrendszer tisztítás segíthet azonosítani a lehetséges elváltozásokat, mielőtt azok komoly problémákká válnának.

Hosszabb lesz a motor élettartama

Ha rendszeresen elvisszük az autót motorrednszer-tisztítás, azzal jelentősen megnövelhetjük az élettartamát. Ezért, az új és régebbi gépjárművek esetében egyaránt fontos a rendszeres, profi motortisztítás.

Ne otthon akard tisztítani a motort

Bár az interneten számos praktika és tanács fellehető azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes nekilátnod a szívóberendezés tisztításának – ezt nem ajánlanánk (hacsak nem vagy épen te is szakmabeli). Ha laikusként fogsz hozzá a tisztításnak, azzal egyrészt kiteheted magad esetleges baleset- vagy sérülésveszélynek, emellett pedig a motorban is kárt tehetsz (például, ha nem a megfelelő eszközöket használod). Bár a „tisztítás” szó sok embert összezavar, és hajlamosak azt gondolni, hogy a motortisztítás csak az autó ápolásának, takarításának egyik eleme – ennél sokkal többről van szó. A szívórendszer tisztítását ezért mindenképpen bízd autószerelőre!

Mit kell tudnod a szívórendszer tisztításának folyamatáról?

Előre egyeztetett időpontban vállaljuk a motortisztítást. Ha szeretnéd kitisztíttatni a szívó- és befecskendezőrendszert, akkor keress bennünket elérhetőségeink bármelyikén. Szeretettel várunk a Morvai Autószervizben!