Teendők műszaki vizsga előtt

A tavaszi időszak mindig mozgalmas a műszaki vizsgáztatóknak. Amint kisüt a nap és enyhül az idő, sokan készülnek fel autójuk éves vizsgáztatására. Szervizünknél is megugrik az érdeklődés, hiszen ügyfeleink szeretnék zökkenőmentesen átesni a vizsgán. Ebben pedig minden szempontból igyekszünk a segítségünkre lenni. Éppen ezért, ebben a rövid bejegyzésben összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelni a műszaki vizsga időpontja előtt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos hibák vagy hiányosságok évről-évre visszatérő problémát okoznak a műszaki vizsgán. A leggyakrabban a fékrendszer elöregedett vagy kopott alkatrészei, a rossz mintázatú vagy akár teljesen kopott gumik, illetve a lejárt szavatosságú segédanyagok okoznak fennakadást. Emellett a világítás, a környezetvédelmi kritériumok, a lengéscsillapítók és az esetleg rozsdásodó karosszéria is gyakran akadályozzák az autó sikeres műszaki vizsgáját.

Hogyan készülhetünk fel alaposan? ha aktuálissá válik a műszaki vizsga, akkor mindenképp érdemes felhívni a Morvai Auszervizt, ahol (miután felmértük az autó állapotát) szükség esetén felkészítjük az autót a vizsgára és a teljes vizsgafolyamatot is lebonyolítjuk.

Mit vizsgálunk az autón a vizsga előtt?

A gumik állapota mellett különösen fontos a fékfolyadék, a fékbetétek és a féktárcsák ellenőrzése. A világító és jelzőberendezések működőképességét is átvizsgáljuk, kicseréljük az égőket. A lengéscsillapítók állapota erősen befolyásolja a futómű stabilitását. A karosszériahibák pedig nem csak a vizsgán akadályozhatnak, hanem a rozsdásodás tovaterjedését is okozhatják.

A műszaki vizsga gördülékeny lebonyolításához néhány további tipp ügyfeleinknek:

  • Időben foglalj időpontot a Morvai Szervizben, nehogy kicsússz a határidőből és lejárjon a műszaki.
  • Hozd magaddal az autó teljes dokumentációját (különös tekintettel a kötelező biztosítás befizetését igazoló szelvényre).
  • Gondoskodj róla, hogy a vizsga előtt az autó tiszta és portól mentes legyen.
  • Érj ide a megbeszélt időpontban, lehetőleg ne késs el.
  • Készülj fel az esetleges javítások költségeire is.

Rendszeres szervizeléssel elkerülhetők a kellemetlen meglepetések és felesleges költségek a műszaki vizsga során. Bízunk benne, hogy tippjeinkkel hozzájárulhatunk, hogy a te kocsid is gördülékenyen, sikeresen átmenjen a műszaki vizsgán. Ha időpontra lenne szükséged, vagy szeretnéd, ha vizsga előtt átnéznénk a járgányod, akkor keress minket bizalommal!