1:1 arányú Lamborgini Sian Legóból

A Lego csapata kétségkívül nagyon kedveli a sportautókat, ez nem újdonság, hiszen időről időre előrukkolnak valami fergeteges újdonsággal. Három évvel ezelőtt például elhatározták, hogy 1:1-es arányban megépítik a Bugatti Chrion mását. El is készült a mű, sőt, még 20 km/h-ás haladásra is képes volt. Ezzel igen magasra tették maguknak a mércét, de úgy látszik, néhány év elteltével sikerült túlszárnyalniuk önmagukat. Idén ugyanis elkészült a Lamborgini Sian FKP 37 tökéletes, szintén 1:1 arányú mása Lego Technic építőkockákból. Ráadásul, állítólag ha kicsit távolabbról, hunyorogva szemléljük, akkor a megtévesztésig hasonlít az eredeti járműre.

Mit érdemes tudnod a Lamborgini Sianról?

 

  • Nem más ez, mint a világ első szuperkapacitású kondenzátorával felszerelt hibrid sportautója. A benne lévő kondenzátor keteken háromszor annyi elektromos energiát képes tárolni, mint egy lítiumos akkumulátor.
  • A járművet egy V12-esbenzinmotor hajtja, továbbá zakatol benne egy 34 lóerős, 48V-os villanymotor is.
  • A 784 lóerős benzinmotor és a 34 lóerős elektromos egység összesen 819 lóerőt jelent.
  • A Lamborgini újdonsága, hogy a villanymotort a sebességváltóba integrálták, ezt előttük senki sem csinálta.
  • Méreteit tekintve, 4980 mm hosszú, 2101 mm széles és 1133 mm magas a gépszörny.
  • A végsebessége 350 km/h, és mindössze 2,8 másodperc elegendő hozzá, hogy elérje a 100 km/h-s sebességet.
  • Ebből a típusból különben csupán 63 db készült, természetesen minden egyes autó a vásárlói egyéni kívánságai mentén.

Tehát, sok szempontból érthető, hogy a Lego felnőtt gyermekekből álló csapatának a választása pont erre a járműre esett.

Arról nincs információnk, hogy pontosan hányan, és mennyi időn keresztül rakták össze a Lego Siant, azonban azt tudjuk, hogy a Lamborgini mérnökei üdvözölték a kezdeményezést, és a munka teljes időtartama alatt támogatták a Lego dolgozóit.

Ha esetleg te magad is kedvet kaptál hozzá, hogy különböző autókat építs Legóból, akkor természetesen semmi akadálya. 10 000 Ft körül már megvásárolhatod az egyszerűbb modelleket is, bár a kínálatot elnézve a határ a csillagos ég.