A tiéd lehet Schumacher autója

Eladóvá vált az a Jordan 191-es, mellyel Schumacher indult az 1991-es Belga Nagydíjon. Az autót a Speedmaster Cars értéesítheti, az ő weboldalukon keresztül tehát bárki megvásárolhatja. Mondjuk nem olcsó…

Egy kis történeti áttekintés, mielőtt megszerzed magadnak

Ahogyan azt fent is írtuk, Michael Schumacher ezzel az autóval versenyzett az 1991-es Belga Nagydíjon, bár csak rövid ideig, hiszen a jármű kuplunghibájából fakadóan két kör után fel kellett adnia a versenyt. Emellett a silverstone-i teszten is futott az autó, de több emlékezetes megmérettetésen senki sem használta.

Schumi mellett Andrea de Cesaris és Alex Zanardi ment vele, azonban a gép (érthető okokból) Schumacher első autójaként vonult be a Forma 1 történelmébe.

1991-ben különben az Autosport szavazásán elhozta az Év versenyautója címet, valamint a Telegraph is ezt a járművet választotta minden idők legszebb versenyautójának. Ez minden bizonnyal a nagyon is látványos karosszériának, valamint a sajátos színvilágnak köszönhető. Valódi kuriózum ez a kocsi, mindössze 7 db-ot gyártottak belőle (ne félj, egészen biztosan a vásárlásra kínált példányt vezette a Forma 1 császára).

Szintén ebben az évben vette meg a gépállatot egy belga gyűjtő, bizonyos Jean Blatton, és egészen 2005-ig birtokolta is, ebben az évben viszont a jármű gazdát cserélt, és Didier Sirugue-hoz került. De ne félj, egyik extulajdonosa sem taposta ki a lelkét, szóval, ha vásárlásra szánod el magad, még bőven akad benne szufla, amit kihajthatsz belőle az Üllőin.

És ha már a vásárlásnál járunk, azt sem árt tudnod, milyen nagyszerű, alkalmi vételre készülsz. A Forma 1-es autó mellé ugyanis indítóberendezést is kapsz ajándékba, mi több, egy Schumacher által aláírt modellautó és az eredeti kormánykerék is a csomag részét képezi – ez utóbbi természetesen díszdobozban.

Tehát, ha úgy érzed, hogy igényt tartasz erre az ikonikus versenyautóra, akkor nincs más dolgod, mint ellátogatni a Speedmaster Cars weboldalára, kicsengetni az 1,25 millió fontos (azaz 505 millió forintos) vételárat, és már viheted is.