2021 legkedveltebb használt autói

A statisztikák szerint a 2021-es évben jelentősen megugrott a használt autók iránti kereslet. Akár magyar tulajdonostól, akár külföldről is szívesebben vásárolunk használt gépjárművet, mint újat. Ennek egyik oka nyilván az árkülönbség lehet (az új autók átlagára 2019-2020 között 7,63 millió Forintról 8,95 millió Forintra nőtt), azonban a hatalmas kereslet az év második felében minden bizonnyal áremelkedést fog okozni, aminek köszönhetően pedig majd kicsit alábbhagy a vásárlók lelkesedése.

Lássuk, hogy hazánkban mely használt autók iránt van a legnagyobb kereslet. Íme a legkeresettebb 15 típus:

 1. Opel Astra
 2. Suzuki Swift
 3. Ford Focus
 4. Volkswagen Golf
 5. Volkswagen Passat
 6. 3-as BMW
 7. Opel Corsa
 8. Skoda Octavia
 9. Volkswagen Polo
 10. Renault Megane
 11. 5-ös BMW
 12. Skoda Fabia
 13. Ford Mondeo
 14. Audi A4
 15. Fiat Punto

Láthatjuk, hogy a hazai használt autók piacán a legnagyobb érdeklődés a kisautókat, a kompaktokat és a középkategóriás modelleket övezi, ezzel szemben az újautó-vásárlók inkább SUV-okat vásárolnak.

A külföldről behozott azutók esetében a lista az alábbiak szerint alakul:

 1. Opel Astra
 2. Ford Focus
 3. Volkswagen Golf
 4. Volkswagen Passat
 5. Hyundai i30
 6. Kia Ceed
 7. Opel Corsa
 8. Opel Meriva
 9. Audi A4
 10. Honda Jazz
 11. Ford Fiesta
 12. 3-as BMW
 13. Toyota Yaris
 14. Toyota Auris
 15. Honda Civic

Azért a két lista között bőven akad átfedés. Kétségkívül a vásárlók nagy kedvence az amúgy nagyon is megbízható Opel, és a Volkswagen – akár külföldi, akár hazai járműről van szó. Használt autó vásárláskor hosszú éveken át ódzkodtak az emberek a külföldi járgányoktól, és szívesebben üzleteltek hazai tulajokkal. Ha megfogadtok tőlünk egy tanácsot: mielőtt autót vásároltok, vigyétek el egy megbízható autószerelőhöz, és nézessétek át vele a kocsit. Ha pedig esetleg azt tapasztaljátok, hogy a régi tulaj vagy a kereskedő ennek nem örül, akkor inkább mondjatok nemet a vásárlásra, mert lehet, hogy rejteget valamit.