A Maserati ismét a Forma 1-ben

Első olasz márkaként tér vissza az ABB FIA Formula-E Világbajnokságba a Maserati. Ez az autómárka nem más, mint az elhivatottság, az elegancia, a teljesítmény és az állandó innováció megtestesítője, így érthető, hogy a szervezők, a rajongók és a márka képviselői egyaránt epedve várják a nagy alkalmat, amikor erre végre sor kerül.

Az ABB FIA Formula-E Világbajnokság a világ első, maximális mértékben elektromos közúti versenye, mely már a kilencedik évad elé néz. Eddig olyan csodás nagyvárosokban került sor a megmérettetésekre, mint New York City, Monaco, Berlin, Mexikóváros, London vagy éppen a festői Róma. A versenyeken a legnagyobb autógyárak mérik össze a technológiai képességeiket kizárólag elektromos autók terén.

Nem kérdés, hogy a Maseratinak ott a helye az indulók között, hiszen az elmúlt években minden tekintetben elkötelezettnek bizonyultak az elektromos autó-gyártás iránt, és a jövőben az összes modelljük 100%-ban elektromos hajtással is elérhető lesz. A Grecale, a GranTurismo, a GranCabrio és az MC 20 sportkocsi is megvásárolható lesz Folgore nevű villany-változatban.

A Maserati pedig nem ma kezdte a versenyautógyártást. Először 96 évvel ezelőtt, 1926-ban debütált a Tipo 26-os modell, és azonnal el is hozta az aranyérmet 1,5 literes kategóriában. Nem is kellett túl sokat várni a következő aranyra, hiszen 1957-ben ismét a dobogó legfelső fokán állhatott a márka. 2004 és 2010 között pedig összesen 22 versenyt nyert meg az MC12, továbbá konstruktőri-, pilóta- és csapatbajnokságban 14 bajnoki címet szereztek.

Mivel indulnak most az ABB FIA Formula-E bajnokságon?

 

A Masrati a GEN 3 modellel tervezi a visszatérést, ami kétségkívül a legerősebb, a legkönnyebb és a leggyorsabb autó lesz a mezőnyben, tehát ismét jó esélyekkel pályáznak a dobogó legfelső fokára. Ez a járgány bizony nem más, mint a fenntarthatóság és az innovatív szemlélet megtestesítője.

A Formula-E Világbajnokság különben minden tekintetben jó hatással van az elektromos autóipar fejlődésére, hiszen a különféle márkák folyamatosan igyekeznek újításaikkal maguk mögé parancsolni a konkurenciát.