Egyedi tervezésű autók

A közelmúltban két luxus autógyár is előrukkolt egy-egy egyedi tervezésű és fejlesztésű konstrukcióval. Az egyik az eleddig ismeretlen tulajdonoshoz került Ferrari SP48 Unica, a másik pedig az AMG nagykövetének készült Mercedes.

Ferrari SP48 Unica

 

Ahogy a neve is utal rá, minden tekintetben egyedi járművel állunk szemben. Információink szerint az a járgány a V8F széria utolsó változatán alapszik, azonban a megjelenése inkább a 296 GTB-t juttatja eszünkbe. A kocsi egyik érdekessége, hogy nincsenek hátsó ablakai, a másik pedig a légbeömlőt lefedő nagyon is jellegzetes lemezek. Az autó 720 lóerős, 3,9 literes biturbó hajtja, és állítólag 2 millió dollárt fizetett érte a megrendelő, akinek a személyét a gyár egyelőre titokban tartja.

WILL.I.AM csodamercije

 

WILL.I.AM, a nemzetközileg ismert rapper az AMG nagyköveteként úgy döntött, készített magának egy teljesen egyedi járművet. Így született meg a képen látható „The Flip” névre keresztelt járgány. Ennek alapja a négyajtós AMG GT (ami önmagában nyilván snassz lett volna a mi Willünknek, ezért úgy döntött, hogy saját szájíze szerint csiszoltat rajta egy keveset). Így ennek rövidebb lett a kabinja, feltűnően hosszabb a motorháza (nem lehet pontosan tudni, hogy milyen motor került bele), továbbá a 4 ajtó helyett pusztán 2 van. Ezek elölről nyílnak, és szinten szembetűnően hosszúak, ami a Rolls Royce modellekre hajaz.Az övvonal alatti rész pedig a Mercedes G osztályra emlékeztet.

A kocsi egyik valódi érdekessége a logo. Ha jól megnézitek a képet, észre fogjátok venni, hogy a jól ismert Mercedes logo helyett egy mackó arca néz vissza rátok, melynek az orrát és a szájvonalát adja ki az embléma. Ez nem puszta öncélú infantilizmus. Ez a „Bear Witness” (azaz mackó szemtanú) logója, ami a Mercedes konszern saját gyártású és forgalmazású ruháit jelöli. A ruhaneműk eladásából befolyó bevétel egy része pedig WILL.I.AM alapítványához kerül, melyen keresztül hátrányos sorsú gyermekek számára igyekeznek tanulási lehetőséget biztosítani. Szóval rongyrázás ide, urizálás oda, azért mégis csak ott lebeg egy magasztos cél az egyedi Merci legyártása mögött.