Őszi autóátvizsgálás

„Pedig megérdemelné”- autótulajdonosként ismerős ez a mondat? Így szól, amikor az ember belátja, hogy elég régen fordított kellő figyelmet az autója karbantartására. Pedig a rendszeres átvizsgálással valóban megelőzhetőek lennének a költséges javítások, és a sok bosszúság, amit egy-egy alkatrész meghibásodása okoz.

Itt az őszi autóátvizsgálás ideje!

Beköszöntött a hidegebb, csapadékos idő, változnak az időjárási körülmények, az útviszonyok. Ráadásul, lehetséges, hogy nyáron hosszabb úton is használtad a kocsit, amikor például nyaralni mentél, most pedig ismét naponta hajtasz vele a munkahelyedre a városi forgalomban. Szóval, ha valamikor, akkor ebben az időszakban nagyon is ajánlott egy precíz, szakszerű átvizsgálás!

Mit vizsgálunk pontosan?

  • Megmérjük az akkumulátor feszültségét

Lássuk be, nem annyira jó élmény, amikor akár már a rádióhallgatás is lemeríti az akksit, ráadásul télen fokozott igénybevételnek van kitéve. Az akkumulátort tehát MOST ÉRDEMES megnézetni (jobb, mint fejvesztve bikakábelért szaladgálni az autósok között).

  • Fényszórók ellenőrzése

Nem csak hogy működik-e minden rendesen (hiszen azt te is látod), hanem, hogy nem mattult-e be a borítás. Ne aggódj, biztosan nem kell lecserélni, általában fényszóró-felújítással orvosolható a probléma.

  • Folyadékszintek ellenőrzése

Motorolaj, fékolaj, hűtővíz, ablakmosó folyadék, szervóolaj- ezeket muszáj időről időre ellenőrizni, hogy elkerüljük a komolyabb meghibásodásokat.

  • Gumik állapota

Ugye mindig az évszaknak megfelelő gumit használsz, és nem várod meg a cserével, amíg tükör-radiálra kopik? Mint tudjuk, a megfelelő gumi használatával nem csak az autó fogyasztását csökkenthetjük; ez a biztonságos közlekedés egyik alappillére is.

  • Futóművek állapota

Ezt sajnos otthon semmiképp nem tudod ellenőrizni, ehhez muszáj elhoznod a szervizbe a kocsit. Ellenőrizni kell a gömbfejek állapotát, az olajfolyást a lengéscsillapítóknál, a porvédők szakadását, a féktárcsákat, a fékbetéteket és többek közt a kipufogót is.

Ha szeretnéd teljes nyugalomban várni a telet, és elkerülnéd a kellemetlen „autós” meglepetéseket, akkor mindenképp szánj rá egy kis időt, és hozd el hozzánk az autódat egy szakszerű átvizsgálásra! Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kérj időpontot most!