A MOL újítása

Az elmúlt hónapokban a MOL igazán belehúzott, hogy minél több vásárlónak belopják magukat a szívébe, és meg kell hagyni, hogy nagyon ügyesen csinálják, hiszen olyan kérdésekre igyekeznek reflektálni, amelyeket sokan magukénak éreznek és foglalkoznak vele.

Szilveszterkor például több száz MOL benzinkúton ingyenes chip-leolvasót tettek elérhetővé mindenki számára, amivel a petárdázásokkor elkóborolt kutyákat segítettek hazajuttatni a kétségbeesett gazdikhoz. Volt is nagy média-visszhangja, természetesen minden állatvéd szervezet melléjük állt, és lelkesen cikkeztek erről a gesztusról.

Ezt követi most a második „nagy dobásuk”, ugyanis nemrég ismét egy hasznos újítással rukkoltak elő. Országszerte negyven olyan konténert helyeztek el a benzinkutakon, melyek használt sütőolajok, romlott étolaj, vaj, zsír és margarin tárolására alkalmasak – amelyek egyébként veszélyes hulladéknak minősülnek, így semmi keresnivalójuk a háztartási szemétben vagy a csatornahálózatban.

Mindenkinek jó

 

Az utca (lelkiismeretes) embere ezzel jól jár, hiszen mostantól nem okoz számára fejtörést, hogy mit kezdjen a romlott vagy használt olajjal és zsiradékkal. Egyszerűen csak megáll egy MOL kúton, és annak rendje-módja szerint megszabadul tőle.

A MOL jól jár, hiszen az, aki leadja a „szennyest”, bizonyára azért tankol is, estleg iszik egy kávét vagy vásárol egy-két túlárazott csokit, szendvicset. Sőt, a társadalmi felelősségvállalás, amit ezzel a gesztussal a zászlójukra tűznek, bizonyára sok-sok ezer autós szívét melengeti majd annyira, hogy elmélyüljön az elköteleződésük a MOL iránt (és ezentúl tudatos csak MOL kúton tankoljanak).

De azért arról se feledkezzünk meg, hogy a MOL számára micsoda értéket képvisel a használt olaj. Ez ugyanis a megfelelő eljárással bekeverésre alkalmas biogázolajjá alakítható. Miután begyűjtik a hulladékot, megtisztítják, a sütőolajat metanollal keverik össze, így az olajban található glicerin kiválik, a metanol pedig az olaj zsírsavaihoz tapad. gyakorlatilag így készül az újrahasznosított biogázolaj.

A MOL kútjain kihelyezett konténerek éjjel-nappal a vásárlók rendelkezésére állnak, így bármikor beugorhatunk, hogy leadjuk a fáradt olajat. Valójában ez egy remek kezdeményezés a MOL részéről, amivel tényleg mindenki jól jár! Okos, hasznos, és minden szempontból kiváló!