Az új Peugeot 308 SW

A francia márka kedvelőinek nagy örömére igazán vagány, merész és bátor dizájnnal jelent meg a piacon az új Peugeot 308 SW, ami amellett, hogy teljes értékű, tágas, családi kombi autó, formatervezett megjelenésének köszönhetően ellentmondást nem tűrő eleganciát és stílust sugall. Ebben a bejegyzésben ezt az új modellt fogjuk közelebbről is megnézni.

Az első Peugeot 308-ast 2007-ben dobta piacra a francia vállalat, majd 2021-ben már a harmadik generációval rukkoltak elő, melyet benzines, dízel vagy elektromos, hibrid változatban is megvásárolhatunk.

Megjelenését tekintve kétségkívül nagyon ütősre sikerült, és a belső tér is tágas, kényelmes, így különösebb kompromisszumot nem igényel leendő vásárlóitól.

A kézi váltós változatot 10 230 000 Ft-tól rendelhetjük meg, míg a legegyszerűbb, automata váltós konstrukció ára 10 930 000 Ft-ba kerül.

Az új 308 SW-re igazán merész kialakítás jellemző, és az új Peugeot emblémáról sem feledkezhetünk meg, hiszen a jól ismert (1955-ben debütált) alvajáró oroszlán-motívumot 2021-ben egy sokkal önérzetesebb, magabiztosabb nagymacska váltotta fel, ami sokkal jobban illik is az új, ránc felvarrott járgányhoz.

A tervezők részéről igazán nagy dobás volt a fényes fekete hűtőmaszk és visszapillantó tükrök, illetve a sötétebb árnyalatra fújt hátsó lökhárító, tetőantenna és felnik is sokat hozzáadnak az összképhez. A klasszikus formájú karosszériát ezekkel a látványelemekkel sokkal kacérabbnak érezzük.

Ami a méreteket illeti, természetesen az új változat nagyobb is lett elődjénél. Az új SW 4636 mm hosszú, 1852 mm széles, 1442 mm magas, a tengelytáv pedig a maga 2732 mm nemcsak tekintélyt parancsoló darab, de ami azt illeti, belülről is sokkal tágasabbnak, kényelmesebbnek tűnik. A sofőr kényelmét pedig csak tovább fokozza a kisebb méretű kormány, ami egyrészt több teret hagy nekünk vezetés közben, másrészt az alul-felül lapított megjelenés tovább fokozza a sportos hatást.

Csomagtartója 608 literes, ha pedig lehajtjuk a háttámlákat, 1634 liter áll rendelkezésünkre a pakoláshoz, így semmivel sem marad el más kombi autóktól. Remek választás nagycsaládosok számára, illetve azoknak, akik egy igazán stílusos autóval szeretnek megérkezni valahová.